Etape elaborare amenajamente silvice:
- Procurarea planurilor de bază și ortofotoplanurilor pentru zonele analizate;
- Pregătirea Temei de proiectare și Conferinței I de amenajarea pădurilor;
- Descrierea parcelară cu cartări staționale la scară mijlocie. Acestea se vor executa prin parcurgerea integrală a fiecarei subparcele și notarea în carnetul de teren a următoarelor date privind: unitatea de relief, configurația terenului, înclinarea, expoziția, altitudinea, tipul și subtipul de sol, tip floră, tip stațiune, litieră, drumul cu distanța de colectare, structura arboretului, vârsta actuală, caracterul actual al tipului de pădure, regimul, subunitatea de producție, vârsta exploatabilității, exploatabilitatea, urgența de regenerare, lucrările executate, semințisul utilizabil, elementele de arboret cu specificarea speciei, diametrul mediu, înălțimea medie, clasa de producție, amestecul, elagajul, vitalitatea, compoziția tel, procentul arborilor de lucru, proporția de participare a speciilor în semințisul utilizabil.
În vederea culegerii elementelor taxatorice se va materializa în teren, prin puncte cu rosu, locurile unde au fost culese acestea ; - Inventarieri statistice; Acestea se vor executa astfel: – în arboretele exploatabile cu suprafata sub 3 ha vor fi integrale iar ăn celelalte arborete se vor executa inventarieri statistice (cercuri cu raza variabilă, funcție de înclinarea terenului).
- Ridicări topografice cu receptoare G.P.S.;
- Descărcarea tuturor datelor culese pe teren în calculator, prin introducerea fiecărei file de teren în programul AS;
- Calculul volumelor;
- Recepția lucrărilor de teren;
- Pregătirea Conferinței a –II-a de amenajarea pădurilor;
- Prelucrarea datelor ;
- Redactarea în concept a proiectelor (16 capitole distincte), cu precizarea că fiecare proiect va fi multiplicat în patru exemplare
- Tipărirea la imprimantă;
- Realizarea hărtilor. Acestea se vor executa electronic, realizandu-se hărți albe, hărți pentru arborete, hărți pentru lucrări de executat.
De asemenea se va face o hartă generală , la o scară care să permită identificarea ușoară a fondului forestier analizat, raportat la o suprafață mai mare. Se va executa și o schiță în care se vor preciza coordonatele Stereo 70, în vederea stabilirii în ce măsură fondul forestier este inclus sau nu în programul Natura 2000. - Realizarea bazei de date în sistem GIS;
- Multiplicarea amenajamentelor ( 4 exemplare fiecare proiect);
- Legarea amenajamentelor și scrierea coperților în folie de bronz;
- Îndrumarea, recepția și avizarea lucrărilor de amenajarea pădurilor.
- Avizarea la MAP Bucureşti;